Video: U Švicarskoj se srušio avion koji je poletio iz Zagreba, dvije osobe mrtve

MALI privatni avion koji je poletio iz Zagreba srušio se nedaleko od skijališta St. Moritz na jugozapadu Švicarske. U avionu su bile dvije osobe i obje su smrtno stradale u nesreći, javlja Associated Press. Do nesreće je vjerojatno došlo zbog snježne oluje

Do pada aviona došlo je prilikom pokušaja slijetanja na aerodrom u Engadinu, oko 200 kilometara istočno od Berna. Pilot, međutim, nije uspio sletjeti, te je u padu pokupio strujni kabel i zabio se u trafostanicu nedaleko od sela Bever. Nakon pada, avion se zapalio.

Stradali njemački piloti?

Da je avion doista poletio iz Zagreba, potvrdio je glasnogovornik lokalne policije Sandro Pensa. Iz zagrebačke zračne luke Pleso doznaje se da je avion s oznakom QGA631 poletio u 13:40 sati. Na Plesu nisu mogli otkriti tko je bio u avionu. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova već se obratilo nadležnim švicarskim tijelima i zatražilo sve informacije o žrtvama. No, zasad nemaju informacija o njihovom identitetu.

Neslužbeno se doznaje da je avion registriran u Njemačkoj. Obje žrtve bili su muškarci, a na mjestu pada navodno su pronađene njemačke letačke dozvole pa se pretpostavlja da su stradali njemački piloti.

Omiljeno odredište bogatih i slavnih

Pensa je dodao da su obje osobe poginule u nesreći koja se dogodila oko 15 sati po lokalnom vremenu. Nacionalnost žrtava za sada nije poznata, s obzirom da ih policija još nije uspjela identificirati. Pad aviona također je izazvao nestanak struje u okolici, zbog oštećenja na trafostanici.

Aerodrom u Engadinu, navodi se na njihovim web stranicama, je najviši u Europi. Smješten je na 1700 metara nadmorske visine. Uglavnom ga koriste mali privatni avioni koji dovode posjetitelje u St. Moritz, omiljenu skijašku destinaciju bogatih i slavnih.

Pročitajte više