VIDEO U toplesu buketom cvijeća napala Marine Le Pen, prebili ju zaštitari

Screenshot: YouTube
 
PROSVJEDNICA koja je potrčala na podij i pokazala grudi tijekom govora Marine Le Pen tvrdi da su ju njezini zaštitari nakon toga pretukli, piše francuski The Local.
 
Pripadnica skupine Femen potrčala je s buketom cvijeća prema predsjedničkoj kandidatkinji i zatim otkopčala gornji dio trenirke. 
 
Ubrzo su ju zaštitari zgrabili i odvukli za ruke i noge s pozornice. Le Pen nije ozlijeđena.
 
Svezali ju na podu, fotografirali i zvali kurvom
 
Prosvjednica je na Twitteru skupine Femen objavila da su ju zaštitari udarili u bok i glavu dok je bila na tlu, a zatim iza pozornice udarili šakom u glavu.
 
"Zatim me položio na trbuh na tlo i zavezao mi ruke užetom", piše u objavi. "Nakon toga je došla grupa od oko 15 ljudi i uzeli su moje dokumente i fotografirali mi grudi dok su mi govorili da sam kurva".
 
Prosvjednica je zatražila da zovu policiju pa su joj vratili dokumente i izbacili ju iz dvorane u kojoj je kandidatkinja ekstremne desnice održavala govor pred svojim sljedbenicima.
 
 
"Iza masovne imigracije krije se terorizam"
 
Femen je kontroverzna feministička skupina nastala u Ukrajini, a sada ima grane u cijelom svijetu. Prosvjeduju protiv seksizma, homofobije i ostalih političkih problema tako što u toplesu "napadaju" mete.
 
Svoju metodu objašnjavaju kao "borbu protiv patrijarhata u njegova tri oblika - seksualno iskorištavanje žena, diktatura i religija".
 
Tijekom antiimigracijskog govora Le Pen u kojem je rekla da se više ne osjeća kao kod kuće u svojoj državi također je izbio prosvjed antifašističkih skupina.
 
U Trumpovom stilu Le Pen je izjavila: "Iza masovne imigracije krije se terorizam. Dajte nam natrag Francusku. Čujem taj poziv svuda kamo odem. Francuzima Francuska više nije dom".

Pročitajte više