VIDEO Ukrajinac snimio raketni napad. Cesta se zatresla, auti jurili u drugom smjeru

Foto: Twitter

UKRAJINSKA plinska kompanija Naftogaz priopćila je danas da su ruski projektili uništili nekoliko postrojenja za proizvodnju plina u Dnjepru, prenosi The Moscow Times. Jedan je Ukrajinac, vozeći se na posao, svjedočio raketnom napadu i uspio ga snimiti, piše Newsweek.

Video prikazuje vožnju gradom te vatrenu kuglu koja izbija ispred vozača u trenutku raketnog udara. Od siline eksplozije zatresla se kamera, a vozač koji je snimio video zaustavio se uz rub ceste. Nakon nekoliko sekundi vidi se kako se on i ostali vozači na cesti brzo okreću i bježe u suprotnom smjeru.

 

Ozlijeđeno 14 ljudi

Ovaj je video na Twitteru podijelio ukrajinski političar Oleksij Gončarenko. "Ovo je ruski raketni napad na grad Dnjepar. Ovako izgleda gotovo svako jutro Ukrajinaca, počevši od 24. veljače. Idemo na posao i ne znamo hoćemo li se vratiti ili će raketa udariti put kojim idemo", napisao je uz video

Rusija već nekoliko tjedana namjerno cilja energetsku infrastrukturu diljem Ukrajine, a diljem zemlje je danas nestalo struje. Na videu koji se dijelio po Twitteru prikazana je jutrošnja operacija srca, koju su ukrajinski liječnici izvodili u mraku.

Izvršni direktor Naftogaza Oleksij Černisov rekao je da je nekoliko postrojenja za proizvodnju plina uništeno, a da su druga pretrpjela štetu u udarima. U tom su napadu oštećene i obližnje zgrade, a The Independent navodi da je Naftogaz bio gađan s 18 projektila i šest dronova. Šteta se još procjenjuje. Kyiv Independent objavio je na Twitteru da je 14 ljudi u Dnjepru ozlijeđeno tijekom eksplozija.

Pročitajte više