VIDEO Ukrajinski vojnici u centru Limana s krova bacili rusku zastavu

Screenshot: Twitter

UKRAJINSKI vojnici ušli su danas u grad Liman, važno željezničko čvorište u istočnoj Ukrajini pod kontrolom ruskih vojnih snaga, priopćila je ukrajinska vojska. "Ukrajinske snage ulaze u Liman u regiji Donjeck", objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru. Ministarstvo obrane objavilo je kasno navečer snimku na kojoj u središtu grada pripadnici 81. zrakoplovno-desantne brigade i Zbora narodne garde skidaju neprijateljske, odnosno ruske zastave.

Potjerali Ruse iz ključnog grada

Nešto ranije u subotu ukrajinska vojska je objavila da je "okružila" nekoliko tisuća ruskih vojnika u ovome gradu. Guverner susjedne regije Luhansk Sergij Gajdaj ruskim vojnicima u Limanu ponudio je tri opcije: "mogu pobjeći, zajedno umrijeti ili se predati".

Liman se nalazi u regiji Donjeck, koju je Moskva anektirala u petak, ali nije u potpunosti pod kontrolom ruskih trupa. Gubitak Limana značio bi još jedan neuspjeh za rusku vojsku nakon što je od početka rujna i pokretanja protuofenzive Kijeva u južnoj i istočnoj Ukrajini pretrpjela nekoliko vojnih neuspjeha.

Pročitajte više

 

Pročitajte više