VIDEO Umirovljenica se požalila Putinu na cijene jaja i piletine. On joj se ispričao

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je rijetku ispriku kada mu se jedna umirovljenica požalila na cijenu jaja. Tijekom tradicionalne Putinove sesije pitanja i odgovora na kraju godine s medijima i predstavnicima javnosti koji su zvali iz cijele Rusije, umirovljenica Irina Akopova prikazana je kako sjedi za svojim kuhinjskim stolom i obraća se predsjedniku putem videoveze.

Požalila se da su cijene jaja, pilećih prsa i krilaca skočile u nebo. "Vladimire Vladimiroviču, smiluj se nama umirovljenicima! Mi ne dobivamo milijune. Riješi to - nemamo se kome obratiti. Jako sam ti zahvalna, računam na tvoju pomoć", kazala je, prenosi Reuters.

Obećao da će se situacija popraviti

Pitanje je odražavalo stvarnu zabrinutost Rusa zbog troškova života, a uslijedilo je nakon što je Putin već priznao da bi se inflacija ove godine mogla približiti 8%. "Ispričavam se zbog ovoga, ali ovo je neuspjeh u radu vlade... Obećavam da će se situacija popraviti u bliskoj budućnosti", odgovorio je ruski predsjednik. 

Reuters piše kako je format pitanja i odgovora dao Putinu priliku da pokaže kako razumije brige običnih ljudi i naređuje nadležnim dužnosnicima da ih riješe. Ruska vlada je ovaj tjedan objavila da će izuzeti 1.2 milijarde jaja od uvozne carine u prvoj polovici sljedeće godine kako bi pokušala obuzdati cijene koje su ove godine porasle više od 40%.

Neki od onih koji su svoje probleme iznijeli predsjedniku dobili su instant rješenja tijekom današnjeg događaja. Nekoliko minuta nakon što se skupina mladića požalila Putinu na ruševno stanje njihove sportske dvorane na Krimu, TV voditelj Pavel Zarubin kazao je da su volonteri s anektiranog teritorija nazvali i obećali da će je obnoviti.

Pročitajte više