USKORO UŽIVO NA INDEXU

VIDEO Uoči sučeljavanja kandidata: Stigli Kolinda, Škoro, Milanović i ostali

Foto: Index

U 21 SAT na Prvom programu HTV-a na rasporedu je sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata. Trajat će do 23.30 sata. Vodit će ga Zrinka Grancarić i Branko Nađvinski.

>>> SUČELJAVANJE MOŽETE PRATITI OVDJE

Što se događalo prije sučeljavanja pročitajte niže:

20:47 Zadnji je stigao Mislav Kolakušić.

20:45 Stigao je Milanović.

20:40 Na HRT je došao i Miroslav Škoro. >> VIDEO Pogledajte Škorin dolazak na sučeljavanje, pitali ga je li spreman

20:36 Sve očekuje 10 istih pitanja. Na šest pitanja s područja ovlasti predsjednika i unutarnje politike kandidati će imati po jednu minutu za odgovor, a na četiri svjetonazorska pitanja po pola minute. Svaki će kandidat će imati pravo na ukupno pet replika koje može rasporediti prema vlastitom nahođenju i svaka može trajati 30 sekundi. Neće biti moguće replike na repliku. svi će kandidati imati pravo i na uvodno predstavljanje te na završnu riječ, objavio je HRT.
 

20:30 Stigao je i Ivan Pernar.

20:15 Stigla je i Kolinda. Čini se dobro raspoložena. Pozdravila je prisutne sa smiješkom na licu, ali na pitanje što očekuje nije odgovorila.

20:13 Na HRT su stigli Dalija Orešković, Anto Đapić, Katarina Peović, Dario Juričan i Kovač.

 

TIJEK SUČELJAVANJA MOĆI ĆETE PRATITI NA INDEXU. USKORO SE OČEKUJE DOLAZAK KANDIDATA

Do jučer se nije znalo hoće li sučeljavanju prisustvovati i aktualna predsjednica.

Naime, Kolinda Grabar-Kitarović, šef njenog izbornog stožera Ivan Anušić i različiti visokopozicionirani HDZ-ovci objašnjavali su danima zašto se Kolinda u prvom krugu ne treba sučeliti s ostalim predsjedničkim kandidatima, napose glavnim konkurentima Zoranom Milanovićem i Miroslavom Škorom. Oni nemaju program, zborski su ponavljali Kolinda i HDZ-ovci. 

No, onda se dogodio potpuni preokret koji je Anušić danas objašnjavao time da se Kolinda zapravo borila za pravo svih kandidata da sudjeluju u debati umjesto da se sučeljavanje ograniči na favorite.

Otkazali su gostovanje na humanitarnoj akciji

Kolinda, Škoro i Milanović zbog predizbornog sučeljavanja otkazali su sudjelovanje u humanitarnoj akciji "Želim život" Zaklade Ana Rukavina. Oni su se trebali u call centru javljati na telefonske pozive građana.

Što su govorili uoči sučeljavanja?

Škoro i Milanović na sučeljavanje su pristali pod uvjetom da na istom bude i Kolinda koja je do prije par dana odbijala bilu kakvu pomisao na sučeljavanje.

"Sučeljavanje? Pokažite onaj minimum poštovanja prema našim ljudima, recite što im nudite, kako vidite budućnost ovog naroda i ove države, uobličite to u pristojan dokument te sučelimo programe", napisala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a na Twitteru prije tjedan dana.

Milanović je rekao da predsjednica kukavički odbija debatu te da su ovo prvi izbori u Hrvatskoj u kojima nema sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

Jučer je na sljedeći način komentirao sučeljavanje: "Sutra idemo na debatu, kažem debatu jer je sučeljavanje za goveda. Konačno smo uspjeli dobiti potvrdu da će doći aktualna predsjednica. Ja ću se odazvati, ja znam što sam radio zadnjih 10 godina. Naravno da ću biti meta kritika onih koji se žele proslaviti preko noći".

Škoro je rekao kako mu se čini da bi Kolinda mogla biti večeras na HRT-u u povlaštenom tretmanu.

"Bit će to na državnoj televiziji. Meni se to ne sviđa. To je bilo na inzistiranje aktualne predsjednice i vjerujem da će ona dobiti tamo ta svoja pitanja pa će odgovarati prije nego što pitanja završi. Mislim da je tamo u povlaštenom tretmanu i to nije u redu prema ostalim gledateljima. To je ono o čemu trebamo razgovarati, da od nas prave budale gdje god stignu", poručio je Škoro.

Peović: Sram me

Nakon današnje izjave Miroslava Škore, koji kaže kako bi pomilovao Merčepa, Peović je poručila kako ju je sram jer će večeras morati biti u istoj prostoriji s njim. 

"Škoro kaže da bi pomilovao čovjeka osuđenog za ubojstvo 43 civila koje su ubile njegove postrojbe u Pakračkoj poljani. "Merčepovci" su bili poznati po posebnoj okrutnosti, mučenjima zatvorenika koje su spajali na struju, palili plamenom iz boce plina, zalijevali octom po genitalijama i očima. Merčepovci su ubili i 12-godišnju djevojčicu Aleksandru Zec i njezine roditelje. Sramim se da ću s takvim čovjekom danas stajati u istoj prostoriji i učinit ću sve da to i pokažem", poručila je Peović na svojem Facebooku.

Sučeljavanje na društvenim mrežama

Donosimo neke komentare o sučeljavanju sa društvenih mreža.

 

 

 

 

 

Što su objavili prije sučeljavanja?

Tekstualni prijenos sučeljavanja ćete moći pratiti na Indexu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više