VIDEO Više od 50 vozila uništeno u lančanom sudaru. Dim se vidio kilometrima daleko

Screenshot: KFVS12

NAJMANJE je pet osoba poginulo, a deseci su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila u Missouriju i u kojoj je sudjelovalo pedesetak vozila, izvijestio je lokalni medij 23WIFR. Do velike nesreće, vjeruje se, dovelo je kasno kočenje, pri čemu je magla otežavala vidljivost, nakon čega je došlo do lančanog sudara u blizini Charlestona.

"Približavajući se autocesti, magla je bila vrlo gusta, a vidljivost manja od 15 metara. Dogodilo se više nesreća s obje strane autoceste. Ugašeni su sjeverni i južni trak", izjavio je direktor Odjela za javnu sigurnost Charlestona Robert Hearne, prenosi Daily Mail.

Lokalne vlasti objavile su kako je pomoć u raščišćavanju i pomaganju ozlijeđenim osobama stigla s više strana. "Ovo je veliki incident s više smrtnih slučajeva i sudara u kojima je sudjelovalo nekoliko prikolica traktora", poručili su iz Odjela za javnu sigurnost Missourija.

Kamioni u plamenu, barem jedna osoba odvezena u bolnicu

Kamioni su, piše britanski medij, bili u plamenu, dok se dim vidio kilometrima daleko. Najmanje jedna osoba s mjesta nesreće otpremljena je pomoću zračnog prijevoza kako bi joj se pružila pomoć, brojni su zdravstvenu skrb primili u bolnici, a pomagalo se i na licu mjesta.

Pročitajte više