Video "Why Croatia Sux" nestao s Youtubea, pojavio se još jedan "hrvatski" odgovor

"RAT" video isječcima između Slovenaca i Hrvata na popularnom Youtubeu se nastavlja. Dok se video "Why Croatia Sux" više ne može vidjeti na spomenutom servisu, pojavio se još jedan "odgovor" s hrvatske strane.

Podsjećamo, video pod naslovom "Why Croatia Sux", najvjerojatnije slovenskog autora, osvanuo je na stranici internet servisa YouTube, a autor video isječka u kratkom je filmu opisao svoje viđenje odnosa Hrvatske i Slovenije, s naglaskom na "nepravednoj" podjeli Piranskog zaljeva. Autor se vraća u daleku povijest, prije 1300 godina, kada je, po njemu, čitav Piranski zaljev bio Slovenski. On također prisvaja i dijelove Istre pozivajući se na granice iz 1914. godine, a onda su "došli kradljivci Talijani, te jadnim Slovencima ukrali dio obale 1945.". Kasnije su i Hrvati 1991. krenuli u prisvajanje "vjekovne slovenske obale".

Slovenac se u filmu zapitao "kako je moguće da država koja u sklopu svojih granica ima tisuću kilometara mora, može krasti od male, ali više razvijene države, koja je uz to članica Europske unije".

"Hrvati kradu zemlju, pitajte Srbe, Mađare i Bosance", naveo je Slovenac u filmu. "Hrvati mrze Srbe", piše autor filma dodajući: "...ali i sve ostale. Ali ono što me najviše živcira je njihova šahovnica."

"Europski lideri! Ne dozvolite ulazak ovim barbarima u EU. Umjesto toga, pozovite Srbiju, Albaniju, ili Makedoniju koje su manje razvijene, ali ipak ne kradu tuđi teritorij", poručio je na kraju filma autor, dodajući ipak kako Srbija nepravedno prisvaja Kosovo.

Nedugo nakon filma autora koji se naziva "ljutitim Slovencem", pojavio se odgovor s hrvatske strane, u kojemu autor objašnjava "zašto je Hrvatska, za razliku od Slovenije, nerazvijena zemlja", spominjući pri tome rat kojemu je Hrvatska, za razliku od Slovenije, puno duže bila izložena.

Nije trebalo proći dugo vremena da se pojavi još jedan video uradak "s hrvatske strane", a u najnovijem filmiću autor pri videu u kojemu se vrte fotografije hrvatskog primorja i ostalih dijelova zemlje, poručuje: "Evo na što ste ljubomorni, Slovenci! Samo gledajte i slinite!".

Pročitajte više