VIDEO Zadarska policija nasilno privela radnika fast fooda

Foto: Zadar News

ZADARSKA policija sinoć je prilično nasilno privela djelatnika fast food restorana. Incident je uhvaćen kamerom.

Kako doznaje Zadar News, policija je izašla na intervenciju zbog dojave o preglasnoj glazbi u fast foodu. No na samoj snimci se čuje da glazba uopće nije bila naročito glasna.

Pogledajte snimku privođenja.

Tražili osobnu od zaposlenika

Kako se vidi na snimci Zadar Newsa, policajci su zaobišli goste koji su čekali u redu i preko njih se naguravali da bi došli do pulta i razgovarali s djelatnikom.

On im je odgovorio kako će im osobnu dati kada završi s narudžbom koju upravo sprema, a tada je jedan od policajaca djelatniku prišao sa strane pulta i rekao mu: "Ja ću te izvesti."

Bacili mladića na pod

U tom trenutku je i drugi policajac odlučio pomoći kolegi pa su obojica skupa povukli zaposlenika, savili mu ruku i bacili ga na pod. S djelatnikom fast fooda su postupali kao s najgorim kriminalcem, bez konkretnog povoda.

Tada je djelatnica koja je također radila za pultom prišla policajcima i kolegi pokušala pomoći, povlačeći ih za majicu i govoreći da ga puste i da će im dati osobnu.

Ovako je izgledao razgovor policajaca i djelatnika fast fooda:

Policajac 1: Dođi ovamo.

Policajac 2: Odi tamo kad ti čovjek kaže.

Djelatnik: Vidiš da radim, imam posla.

Policajac 1: Ajde ovamo.

Djelatnik: Dat ću ti osobnu, ne vuci me.

Tada prilazi i drugi policajac i kreće hvatanje za ruku, gušenje, povlačenje za majicu i bacanje na pod.

Potom do njih dolazi i djelatnica fast fooda koja povlači jednog policajca govoreći da ga puste i da će im dati osobnu.

"Marš od njega, pustite ga, ej... Dat će vam osobnu", govori im djevojka dok je jedan od kupaca pridržava da ih ne bi napala.

Kupci dovikivali za policijom, djelatnica naknadno privedena

Kupci su policiji dovikivali kako čovjek radi i kako im ne može dati osobnu te da se moraju sramiti jer su sada ''velike face''.

Djelatnik im je još jednom rekao kako radi i kako im ne može dati osobnu dok radi, ali policajci su ga svejedno počeli privoditi dok su im kupci ironično pljeskali.

Kako Zadar News doznaje iz izvora bliskih istrazi, policajci su se vratili i po djelatnicu fast fooda, koja je privedena zbog ometanja rada policije, a ona i kolega proveli su noć u pritvoru.

Policija kaže da je zaposlenik verbalno vrijeđao policajce

Index je za komentar ove situacije kontaktirao i glasnogovornika zadarske policije.

Iz zadarske policije najprije nisu imali komentara o incidentu s nasilnim privođenjem djelatnika fast fooda, ali su najavili kako će ubrzo izdati priopćenje o toj situaciji, što su i napravili.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici su noćas oko 1 sat postupali po dojavi građana o preglasnoj glazbi u ugostiteljskom objektu na Obali kneza Branimira u Zadru, a kakvih dojava je u zadnje vrijeme veći broj.

Prilikom intervencije policijskih službenika jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta se oglušio na zapovijed policajaca, a pri tom ih je i verbalno vrijeđao, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

U svim slučajevima kada policijski službenik uporabi sredstva prisile, pa tako i u ovom slučaju, donosi se ocjena zakonitosti i opravdanosti uporabe sredstava prisile, a koji postupak je u tijeku.

Nastavno na navedeni događaj dodajemo kako se u prostorijama policije nalaze dvije osobe starosti 23 i 21 godina te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Napominjemo kako je cijela obrada događaja još u tijeku", poručili su.

Majka pretučene maloljetnice iz Zadra teško optužila zadarsku policiju

Podsjetimo, jedan od slučajeva u kojemu je zadarska policija bila optužena za pogrešno postupanje dogodio se nedavno, kada je 18-godišnjakinju u Zadru pretukao 31-godišnji Darko Kovačević zvan Daruvarac, poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava.

Njezina majka tada je teško optužila policiju za zataškavanje.

"Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: 'Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu.' Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam poslije brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tada se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna", ispričala je majka.

I tada smo bili nazvali Elisa Žodana, glasnogovornika zadarske policije, i upitali ga za komentar ovih optužbi.

Zanimalo nas je li istina da je policiji zbilja trebalo dulje od 40 minuta da izađe na teren.

"Ma to su gluposti. Nju je odvezla hitna, a mi smo došli tamo. Ne znam točno vrijeme kad je ophodnja započela. Gledajte, u cijelom Zadru možete s jednog kraja na drugi doći za 10 minuta. Mjesto događaja udaljeno je manje od kilometra od Policijske uprave. Nemoguće je da je prošlo 40 minuta. Pitanje je kad je prijava zaprimljena. Djevojka je mogla sjediti 40 minuta u kafiću i u 41. minuti je mogla biti zaprimljena prijava", rekao nam je.

Što se tiče majčinih navoda o Kovačevićevom doušništvu pri policiji, Žodan je kratko poručio kako je to njeno mišljenje koje on ne može komentirati.

Opovrgavao je i optužbe o ikakvom zataškavanju od strane policije.

"U 22:20 bio je u bijegu, ujutro je uhićen. Kakvo zataškavanje?" rekao nam je tada Žodan.

Podsjetimo da je nakon istrage unutarnja kontrola u Zadru utvrdila nepravilnosti u postupanju zadarskih policajaca.

Pročitajte više