VIDEO Zbog ove snimke "postavljanja bombe" pod vlak za Kosovo drama u Srbiji, javio se i Vučić

Screenshot: Facebook

IZ BEOGRADA je, nakon 18 godina, danas krenuo vlak za Kosovsku Mitrovicu, a nekoliko sati po polasku objavljene su snimke koje pokazuju da je uz tračnice postavljen eksploziv.

>> Mislite da je Hrvatska zaostala? Ove fotografije su dokaz da je Srbija barem sto godina iza nas

Specijalne kontradiverzijska jedinice kosovske policije zbog toga su počele provjeru četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice. Vlak se trenutno nalazi u Raškoj, posljednjoj stanici pred administrativnu liniju s Kosovskom Mitrovicom.

Nakon detaljnog pregleda pruge utvrđeno je da nije bilo postavljenog eksploziva.



"Jutros u 8.30 za Kosovsku Mitrovicu iz Beograda je vlak, ponavljam vlak, a ne tenk ili oklopno vozilo ili bilo što slično, putnički vlak koji je trebalo spajati ljude, gradove u skladu s principima međunarodnog javnog prava, zakonima svih zemalja svijeta, u skladu s najvišim vrijednostima i standardna Europske unije. Vlak je krenuo na put, a onda su se počele događati nevjerojatne stvari.

Moram vas obavijestiti da smo mi večeras saznali da su Albanci, njihove specijalne snage, pokušali minirati dio pruge. Poslali su svoje jedinice, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu iz mjesta Lužane, iz trougla Podujevo - Orlane - Vučitrn. Poslali su ih s dugim cijevima na Jarinje, gdje su trebali zaustaviti vlak i uhititi strojovođu i putnike. Srbi, kada su vidjeli što Albanci čine okupili su se i okružili albansku jedinicu iz Lužana. Albanci su mimo bilo čijeg odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila tipa "kobra" sa specijalnim jedinicama Rosu na sjever Kosova sa željom da isprovociraju sukob. Moja je odluka bila u tom trenutku, i tome se ponosim, da zaustavim naš vlak u Raški da bih sačuvao i slobodu i živote naših ljudi", kazao je Vučić.

Pročitajte više