VIDEO Žrtva napada u Slatini za Index: "I ranije nam je prijetio, zvao nas je Šiptarima i Srbima"

Foto, Video: Index

U SLATINI se ne smiruju strasti nakon krvavog pohoda maloljetnika koji je u disku nožem izbo šestero ljudi.

U noći sa subote na nedjelju maloljetnik je upao u disko klub Gambino naoružan s dva noža te počeo napadati ljude oko sebe, mahom Hrvate koji su u Slatinu i okolni Voćin doselili s Kosova.

>> VIDEO, FOTO Bijesni građani pred policijom u Slatini nakon krvavog napada: "Mi smo za njih Šiptari s Kosova"

>> Širi se strah od novog sukoba, napadač na Hrvate s Kosova je odavno poznat policiji

Među šestero ozlijeđenih su i dva maloljetnika, a jedan od njih, 17-godišnjak, zadobio je tešku ozljedu slezene te je hitno prebačen u virovitičku bolnicu gdje je operiran i izvan je životne opasnosti.

O silini stravičnog napada nožem svjedoči i fotografija snimljena u disko klubu Gambino nakon krvavog pohoda, a koju nam je poslao čitatelj Indexa.



Index je danas u Slatini razgovarao s Martinom, žrtvom napada.

"Ja i prijatelj došli smo u subotu u kafić i sjeli s društvom za stol. Otišli smo za šank naručiti piće, taj dečko je već bio tamo. Kako smo već imali problema, prijatelj je otišao popričati s njim da više ne bude problema. On je izvadio nož i rekao: "Sve ću ja vas riješit, sad ću sve ja vas pobit". Onda je izvadio još jedan nož. Kad je vidio nož, prijatelj ga je odgurnuo. On je onda krenuo prema nama i samo je krenuo bosti", kaže Martin za Index. Dodao je da je bila riječ o kuhinjskim noževima.


"Bio je mrak, kad je krenuo prema nama, mi smo samo gledali kako da se izmaknemo od noža. On je samo trčao i mahao nožem. Nisam skužio da je mene ubo, tek kad sam izašao vani digao sam majicu i vidio", priča mladić.

"Govorio nam je da smo Šiptari i Srbi"

S napadačem je, poznato je to u Slatini, i ranije bilo problema.

"Sa mnom je išao u razred. Svaki put kad bi prošao kraj mene gurnuo bi me, gledao ljutito. Izbacili su ga iz škole. Došao je nama ispred škole i govorio "Šiptari", "Srbi" i pokazivao tri prsta. Mi smo mu rekli da nas tako ne zove, ali on je i tada izvadio nož. Tad smo srećom pobjegli.

Drugi put je na kolodvoru na mene izvadio nož. Treći put je bacio suzavac u mom razredu, bacio je dimnu bombu. Uzeo je palicu i počeo lupati. Prijatelj je jučer pokušao s njim pričati, vidjeli ste što je bilo", priča Martin koji kaže da ga nisu ničim izazvali.

"Dok je zatvoren, nije me strah ići u Slatinu. Samo s njim imam problema. Ali ako ga puste, naravno da će me biti strah", priča mladić.
 

 

Pročitajte više