Vidošević: Kosor treba postati domaćica koja zna upravljati s obitelji zvanom Hrvatska

MOGUĆI kandidat za predsjednika Hrvatske i dugogodišnji predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je da se protagonisti vlasti u Hrvatskoj ponašaju s državnim budžetom onako kako se nikada ne bi ponašali kod svoje kuće.

"Jadranka Kosor je oktroirana na čelo HDZ-a. Ona još nije ovladala HDZ-om koji čini temelj te Vlade. Ja mislim, to je moja osobna sugestija, da bi to učiniti s nekoliko jakih, krupnih, premda nepopularnih poteza. Vjerojatno bi svi protiv njih vikali, kako sada svi viču, ali bi na kraju rekli: čekaj, pa ta žena je dobra domaćica, ona zna kako se upravlja jednom obitelji koja se naziva Hrvatska", rekao je Vidošević u intervjuu Globusu te ponovno nije želio komentirati hoće li se pridružiti utrci za predsjednika države.

Po zaduženosti je Hrvatska peta zemlja na svijetu

Upozorava kako je Hrvatska po zaduženosti peta zemlja na svijetu te da smo do toga došli zbog ekonomskog koncepta koji je već desetljećima nepromijenjen. "Nažalost stanje države i društva je trajno teško. I za njega nema ekskluzivnih krivaca. Mijenjale su se na ovim prostorima, ne samo Vlade, već politički sustavi i države, ali je ustrajavao isti ekonomski koncept koji nas je doveo ovdje gdje jesmo", kazao je Vidošević te dodao kako se naša kriza generira već 40 godina.

Tvrdi kako se hrvatsko društvo treba odlučiti želi li "državu koja se neprestano bavi raspodjelom i rasprodajom onoga što smo naslijedili ili onoga što smo posudili" ili ćemo početi graditi državu "koja stvara nove vrijednosti, prihvatljive u globalnim razmjerima". Svoje protivljenje porezu na luksuz Vidošević objašnjava tezom da je Hrvatska turistička zemlja koja bi trebala raditi na tome da luksuzne stvari budu jeftine pa da ih turisti kupuju kod nas.

Političarima jedan mjesec dati 3000 kuna za preživljavanje

Zbog toga što je Vlada odredila da krizni porez mogu plaćati oni koji imaju plaću od 3000 kuna, Vidošević predlaže da se jedan mjesec, za probu, taj iznos da našim političarima pa da se vidi kako će onim s tolikim prihodima dočekati kraj mjeseca.

Pročitajte više