Vidošević: Podržat ću Josipovića jer nisam za valjanje u blatu i skidanje čarapa

PREDSJEDNIČKI kandidat u prvom krugu Nadan Vidošević potvrdio je danas da će u drugom izbornom krugu podržati kandidata SDP-a Ivu Josipovića, jer smatra da će se on bolje nositi s izazovima koje donose nadolazeće godine. "Ja podržavam Ivu Josipovića jer sam odlučio podržati ono što nije valjanje u blatu i skidanje čarapa ili cipela" - dodao je.
 


Vidošević je ocijenio da će 2010. godina za Hrvatsku biti prijelomna, kao što je bila 1991., no smatra kako većina "političkih struktura" to ne shvaća. No pritom nije precizirao koga ili što podrazumijeva pod "političkim strukturama". Zbog toga je, kako je objasnio u razgovoru za HRT, Hrvatskoj u narednim godinama potreban predsjednički kandidat koji će se s tim prijelomnim trenucima moći i znati nositi, zbog čega će podržati Josipovića.

No dodao je i kako Josipoviću ipak zamjera neke neprimjerene izjave. Među takve neprimjerene i nepotrebne izjave stavlja i onu kako će "SDP cijelu Hrvatsku prebojati u crveno i uskoro preuzeti vlast u zemlji". "Ta izjava nije bila pametna i nije smjela biti izrečena, jer predsjednik ne smije biti u funkciji bilo koje stranke" upozorio je Vidošević.

Pročitajte više