Vidović Krišto s antivakserima ispred sabora organizira konferenciju o slobodi medija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKA zastupnica Karolina Vidović Krišto organizira ovog petka, 4. rujna, s početkom u 11: 30 ispred Hrvatskog sabora konferenciju pod nazivom (Ne)sloboda medija u vrijeme širenja koronavirusa.

Zastupnica poznata po nacionalističkim i antifeminističkim ispadima na konferenciju nije pozvala nijednog medijskog stručnjaka ili novinara, već poznate zagovaratelje teorija zavjere Lidiju Gajski, specijalisticu interne medicine, profesora Valerija Vrčeka, predstojnika Zavoda za organsku kemiju, te imunologa Srećka Sladoljeva.

Gajski tvrdi da brojke umrlih od koronavirusa predstavljaju manipulaciju

Lidija Gajski javnosti je poznata kao gorljiva antivakserica. U travnju ove godine tvrdila je kako su brojke umrlih od koronavirusa preuveličane te da predstavljaju manipulaciju.

“Test kojim se testira je potpuno neistražen. On nije validiran i ne znamo što on uopće dokazuje. Ne znamo njegovu specifičnost i senzitivnost. Kineski istraživači su utvrdili da je pola tih nalaza lažno pozitivno i to su Kinezi objavili u znanstvenim časopisima”, rekla je Gajski o testiranjima na koronavirus.

Sladoljev misli da je Bill Gates povezan sa širenjem koronavirusa

Njen kolega Srečko Sladoljev, s kojim je držala i predavanja na temu “prisilnog cijepljenja”, još je jedan strastveni protivnik cjepiva. Prošlih izbora pridružio se Živom zidu. 

Sredinom travnja na Facebooku je objavio status o koronavirusu i povezanosti virusa s Billom Gatesom. Radilo se o Facebook forwarduši i najobičnijoj teoriji zavjere u kojoj se kroz prva slova imena i prezimena Billa Gatesa navodno dokazuje njegova povezanost sa sotonom.

“Stava sam da je kovidpandemija unaprijed planirana da bi se stvorio globalni kaos radi 'omekšavanja' ljudi kako bi prihvatili obavezno cijepljenje kao nešto dobro i uperili prstom u one koji govore protiv cijepljenja, postupka koji nema ni znanstveno ni zdravstveno uporište, a proizvelo je epidemiju opasnih cjeloživotnih bolesti. Govorim o bolestima reakcije imunološkog sustava protiv vlastitih tkiva i neškodljivih okolišnih antigena”, rekao je Sladoljev u jednom intervjuu koji je dao krajem lipnja ove godine.

Vrček: Borba protiv koronavirusa opasnija je od same bolesti

Valerije Vrček, inače autor Glasa koncila, također dovodi u pitanje cjepiva. On tvrdi kako je borba protiv koronavirusa opasnija od same bolesti.

“Zapadna se civilizacija, u egocentričnom strahu suočavanja sa smrću, dragovoljno prepustila monopolu i monologu medicinsko-političkog establišmenta. Krizni stožeri, poput centralnih komiteta, postali su vlasnici istine i svih rješenja. Kako bi stekla dojam stručnosti, ekspertna se vlada okružila dvorskim znanstvenicima. U mnogim se europskim državama, pa tako i kod nas, pojavljuju znanstvenici sateliti koji zajedno s vlastodršcima udaraju u ratne bubnjeve, savjetuju, prijete, upozoravaju, objašnjavaju, plaše i očekuju, poput lešinara, svojih pet minuta nakon poraza virusa”, piše Vrček.
 

Pročitajte više