Vinari i vinogradari: Još 7 dana za prijavu projekata za novac iz Vinske omotnice

Foto: scx.hu

U PONEDJELJAK 16. svibnja 2016. krajnji je rok za podnošenje prijava za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda te mjeru Investicija u vinarije i marketing vina, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi.

Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 1,5 milijuna eura, a minimalni iznos potpore po projektu je pet tisuća eura.

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 3 milijuna eura dok je minimalni iznos potpore po projektu pet tisuća eura.

Do sada je za sve tri mjere iz Vinske omotnice (Restrukturiranje, Investicija i Promidžba) Agencija do sada raspisala 18 natječaja te do sada odobrila 141 projekt s potporom od 96 milijuna kuna. Do sada je Agencija isplatila 28 milijuna kuna za provedbu projekata iz Vinske omotnice.

Pročitajte više