Vinkovci i lokalna naselja pokreću inicijativu za rješavanje najezde komaraca

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

VINKOVAČKE gradske vlasti pokrenule su inicijativu za sustavno rješavanje problema najezde komaraca na području koje gravitira rijeci Bosut, na kojoj se Vinkovci nalaze, s još desetak naselja na potezu od Gradišta kod Županje pa do Lipovca, mjesta kod kojeg ta rijeka ulazi u Srbiju u kojoj se ulijeva u Savu.

Rezultate očekuju od zaprašivanja iz zraka

"Pokrenuli smo ispred Grada Vinkovaca inicijativu gdje smo okupili sva mjesta koja se nalaze uz Bosut, od Gradišta do Nijemaca, da zajednički nastupimo prema rješavanju problema komaraca, a isto tako smo uputili dopis prema Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama da i oni s nama krenu u tu inicijativu s obzirom na to da smo naslonjeni na rijeku Bosut. Mislimo da je to možda jedino rješenje da se u jednom trenutku istretira cijeli prostor kako bi dobili barem mali predah od ove napasti koja nas je uhvatila ovih dana“, izjavio je u srijedu novinarima gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prema njegovim riječima, inicijativu je podržao i Grad Otok.

"Nadamo se da ćemo uspjeti i to kroz zaprašivanje iz zraka koje bi jedino moglo dati rezultate. Tretmani koje mi u ovom trenutku provodimo po našim općinama i gradovima ne daju rezultate", ustvrdio je Bosančić.

Pročitajte više