Vinkovci: Predstavljen 20. broj godišnjaka za kulturu, umjetnosti i društvena pitanja

VINKOVAČKI ogranak Matice hrvatske predstavio je večeras 20. broj Godišnjaka za kulturu, umjetnost i društvena pitanja za 2002. godinu.

Predsjednik Matice hrvatske Vinkovci dr. Dražen Švagelj istaknuo je kako jubilarni 20. broj koncepcijski odudara od dosadašnjih brojeva, a što, kako je ocijenio, predstavlja određeno osvježenje.

Prema riječima glavnog urednika Godišnjaka dr. Tomislava Talange u izradi Godišnjaka sudjelovalo je 26 autora s 29 priloga, od kojih je 12 izvornih radova, a ostali su stalni prilozi, manji prikazi ili stručni pregledi.

Pojedine cjeline iz Godišnjaka koji su ogledalo i trajno svjedočanstvo onoga što se događalo u životu Vinkovaca i njegove okolice protekle godine, predstavili su članovi uredničkog vijeća Ružica Pšihistal i Antun Babić te član Predsjedništva vinkovačkog ogranka Matice Marko Landeka.

Nakon predstavljanja Godišnjaka dodijeljene su nagrade i priznanja za najbolje literalne radove učenika osnovnih i srednjih škola koji su se prijavili na natječaj ogranka Matice hrvatske Vinkovci.

Najbolji učenički rad u kategoriji učenika osnovnih škola napisala je Marijana Ljubas, učenica Osnovne škole Vođinci iz Vođinaca, a u kategoriji učenika srednjih škola Ivor Martinić iz splitske Druge gimnazije.

(Hina) žd ln

Pročitajte više