VINKOVCI: Seminar za izobrazbu predavača upraviteljima zadruga

U organizaciji Međunarodne organizacije rada (ILO) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Hrvatskim savezom zadruga u Vinkovcima je danas počeo seminar za izobrazbu predavača odnosno trenera upravitelja poljoprivrednih zadruga, koji traje do 7. svibnja.

Po riječima pomoćnice direktora Leda poduzetničkog centra Vukovarsko-srijemske županije Mirte Štrk, gdje se skup održava, seminar je organiziran u okviru programa MATCOM (Material and Training for Cooperative Management) Međunarodne organizacije rada i prvi je seminar sustavne izobrazbe predavača odnosno trenera upravitelja poljoprivrednih zadruga u cijeloj Hrvatskoj.

Namijenjen je osobama s iskustvom i naobrazbom za poslove predavača, a u njegovu radu sudjeluje 15 polaznika iz Siska, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Šibenika, Drniša, Osijeka, Zagreba i Vranja (SiCG).

Seminar vodi Ejvind Mogensen iz Danske, donedavno regionalni savjetnik za zadruge u Bangkoku, New Delhiju i Ženevi pri Međunarodnoj organizaciji rada.

Glavna svrha MATCOM-a je promicati i ojačati razvoj i zadrugarstva i pojedinačnih zadruga. Program podupiru švedska, danska i finska vlada, a u tijeku više od 20 godina njegove provedbe podučeno je više od 40 tisuća upravitelja zadruga diljem svijeta.

(Hina) xžd ydd

Pročitajte više