više od 5000 zadrana potpisalo peticiju za generala gotovinu

Više od 5000 Zadrana potpisalo je do danas u 13 sati peticiju pod naslovom "Pomažemo generalu Gotovini besplatno" koju organizira Hrvatski blok Pokret za modernu Hrvatsku Zadarske županije.

Peticija se ovaj tjedan potpisivala na Narodnom trgu u Zadru.

Ta je akcija Hrvatskoga bloka reakcija na MUP-ovo raspisivanje novčane nagrade onima koji otkriju gdje boravi general Gotovina.

Predsjednik zadarske Županijske organizacije Hrvatskog bloka Ante Martinac kaže da je iznimno zadovoljan odazivom građana, te da će se zbog velikog interesa građana peticija potpisivati i idući tjedan. Riječ je o 5000 potpisa prikupljenih samo u Zadru, kaže Martinac, a nekoliko tisuća potpisa prikupljeno je u mnogim gradovima i mjestima Zadarske županije u kojima se također još potpisuje peticija.

Po njegovim riječima, akcija "Pomažemo generalu Gotovini besplatno" traje u Biogradu, Benkovcu, Pagu, Pakoštanima i drugim mjestima Zadarske županije.

Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata u Zadarskoj županiji pozvale su svoje članove da potpišu peticiju, ističući pritom kako bi akciju poduprle neovisno o tom koja je politička stranka organizira.

Potpisivanje peticije počelo je danas, rekao je Martinac, i u drugim hrvatskim gradovima.

(Hina) ima mć

Pročitajte više