Vitez Reiner: U rebalans zbog podizanja standarda građana, ne zbog nedostatka novca

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Željko Reiner rekao je da se u rebalans državnog proračuna nije išlo zbog nedostatka novčanih sredstava, već zbog podizanja standarda hrvatskih građana.

"U rebalans se nije išlo zbog nedostatka novčanih sredstava, već zbog podizanja standarda hrvatskih građana, osobito onim kategorijama koje su najugroženije zbog inflacije i međunarodnih okolnosti koje utječu na gospodarstvo", rekao je Reiner u izjavi za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

"Hrvatska je napredovala u 7 godina mandata Plenkovićeve vlade"

Ocijenio je da je Hrvatska u sedam godina mandata vlade Andreja Plenkovića napredovala što, kaže, potvrđuju brojni pokazatelji, pa je tako naveo da je 2016. udio u vanjskom dugu bio 80 posto, a danas je 60.7 posto čime smo, kaže, praktički došli na maastriške kriterije.

U saboru je u tijeku rasprava o rebalansu državnog proračuna kako bi se ostvario paket pomoći građanima i omogućio njihov bolji standard te da bi se uveo inkluzivni dodatak za 147.000 osoba s invaliditetom, povećali dječji doplaci i opseg korisnika na više od 511.000 djece. Nadalje, da bi se kompenzirao gubitak svinjogojcima koji su, nažalost, zbog epidemije svinjske kuge ostali bez prihoda, naveo je.

Pročitajte više