Vjeroučitelj-karikaturist odgovara Kaćunku: Vašu pomoć ne bih prihvatio čak ni da mi treba!

"SVE I da mi takva pomoć treba, ne bih je prihvatio", odgovorio je bivši vjeroučitelj i karikaturist Tihomir Lovrić u otvorenom pismu don Anđelku Kaćunku koji mu je nudio postotak od svakog prodanog primjerka svoje nove knjige "Moji topnički dnevnici". Lovrić je, podsjetimo, dobio otkaz kao vjeroučitelj (tj. nije mu produžen kanonski mandat), a sve zato što je nacrtao više karikatura istaknutih crkvenih službenika, među kojima je i Kaćunko.

Kontroverzni "don blog" nakon toga je Lovriću ponudio humanitarnu pomoć, ali karikaturist mu se ljubazno zahvalio i poručio da mu želi dobru prodaju knjige. No, da ne ostane sve u rukavicama, Lovrić je Kaćunku odgovorio i na njegovu izjavu kako Lovrić nije tražio dozvolu za korištenje njegovog lika u karikaturi. "Don blog" smatra to kršenjem autorskih prava.

"Osobe, koliko mi je poznato, nisu zaštićene autorskim pravima. Ali ako se ne žele povrijediti autorska prava, suglasnost se zasigurno treba tražiti od autora. Iznenađen sam zbog činjenice da je Vi od mene niste tražili kao što je nije zatražio ni Vaš izdavač", poručio je Lovrić Kaćunku koji je njegovu karikaturu iskoristio za naslovnicu svoje knjige.

Pročitajte više