Vjetar divlja po Ogulinu i okolici, uništeni krovovi na dvije škole

Foto: Ilustracija/123rf

OLUJNI jugozapadni vjetar koji od jutra puše na području Ogulina, Tounja, Plaškog i Josipdola izazvao je znatne materijalne štete na privatnim i javnim objektima, najviše na krovištima kuća i školskih zgrada, piše Radio Mrežnica.

Ogulinski vatrogasci tako su intervenirali čak 19 puta u svega nekoliko sati. U tijeku je i uklanjanje drveća s prometnica i sanacije krovova kuća s kojih je vjetar odnio crijep ili lim. Na terenu su, uz djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Ogulin i dobrovoljni vatrogasci DVD-a Ogulin, Tounj, Plaški i Josipdol dok su vatrogasci ostalih društava s tog područja, u pripravnosti.

Šteta na krovovima dvije škole i nekoliko privatnih objekata

S obzirom na jačinu vjetra, građanima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova te da budu oprezni ako ipak moraju izaći.

Vjetrom pogođena područja obišao je i župan Damir Jelić. On je u Tounju posjetio područnu školu gdje je oštećen krov te u Ogulinu gdje je oštećen krov Gimnazije Bernardina Frankopana, kao i nekoliko privatnih objekata.

"Zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ogulina Željkom Stipetićem župan Damir Jelić uvjerio se u razinu oštećenja te pohvalio pripadnike HGSS-a Stanice Ogulin i ogulinske vatrogasce za pravovremeno saniranje nastalih šteta i pomoć lokalnom stanovništvu", kažu iz županijskog ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte više