Vlada: Imenovanja i razrješenja

HRVATSKA vlada na današnjoj je sjednici donijela niz odluka o imenovanjima i razriješenjima.

U mješovito povjerenstvo za provedbu Protokola između hrvatske i vlade SR Jugoslavije o privremenom režimu uz južnu granicu između dviju država imenovan je Davor Vidiš kao predsjedavajući, a za članove Tonči Glumac, Željko Dominis, Željko Hosi, Maja Markovčić Kostelac, Blanka Belošević i Mladen Crnogorac.

Vlada je dužnosti razriješila člana Komisije za vrijednosne papire Ivana Erdeleza, a Željka Rendulića s mjesta predsjednika Komisije za davanje u zakup lovišta na površinama zemljišta u vlasništvu države razriješen. Na istu je dužnost imenovala Ivicu Grbca.

Vlada je opozvala članove Nadzornog odbora društva Plinacro d.o.o. Tomislava Dragičevića, Nikicu Grubišića i Ivana Meandžiju, i predsjednikom imenovala Ljubu Jurčića (ministra gospodarstva), a za članove Rolanda Žuvanića, Ljiljanu Radić Kišević,

Vlatku Plečko i jednog neimenovanog predstavnika zaposlenika.

Odlukom je opozvala ovlaštenje dano društvu INA d.d., te

ovlastila ministra gospodarstva za obnašanje dužnosti Skupštine

društva Plinacro d.o.o. U Odluci stoji da će RH kao novi i jedini vlasnik poslovnog udjela u trgovačkom društvu Plinacro d.o.o. razriješiti dosadašnju Skupštinu Društva te imenovati novu sastavljenu od predstavnika novog vlasnika.

Savjetnikom u Kabinetu ministra financija imenovan je Mario

Švigir, savjetnicom u kabinetu ministrice pravosuđa, uprave i

lokalne samouprave imenovana je Ksenija Jurin Panić, savjetnicom u kabinetu ministra za europske integracije Leda Lepri.

Savjetnicima u kabinetu ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo imenovani su Ivana Prohić, Marko Brajko i Višnja Matina Karamarko. Savjetnikom u kabinetu ministrice turizma imenovan je Davor Ižaković, u kabinetu ministra gospodarstva Ivo Valčić, a u kabinetu ministra pomorstva, prometa i veza savjetnica će biti Vjera Zemljar, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Pročitajte više