Vlada: Nova, brojnija skupina za suzbijanje terorizma

HRVATSKA Vlada sutra bi mogla odlučiti o osnivanju nove, brojčano i stručno jače Međuresorske radne skupine za suzbijanje terorizma, doznaje se u Banskim dvorima.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koje je pripremilo odluku ističe da nove međunarodne političke i pravne obveze Hrvatske u suzbijanju terorizma prelaze okvire mandata postojeće Radne skupine i da treba osnovati novu.

Stara Radna skupina osnovana u studenom 2001. ima deset članova, predstavnike ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova, obrane, pravosuđa, financija, gospodarstva te ministarstva pomorstva. Članovi su joj i predstavnici Hrvatske narodne banke, Državnog odvjetništva te Ureda za sprječavanje pranja novca.

Novu Skupinu pojačali bi predstavnici Carinske uprave, Deviznog inspektorata, te Obavještajne i Protuobavještajne agencije.

Kao i do sada, Radna bi skupina djelovala pri MVP-u, a u njen bi se rad, po potrebi, uključilo i predstavnike drugih tijela.

Hoće li se prijedlog o osnivanju nove Radne skupine uistinu naći pred Vladom znat će se nakon prijepodnevne sjednice Užeg kabineta.

O mišljenu Kabineta ovisit će i hoće li Vlada na sutrašnjoj sjednici obvezati službe koje vode popise birača da rade na dan lokalnih izbora, dakle u nedjelju, 15. svibnja.

Pročitajte više