Vlada osnovala Vijeće za ekonomsku politiku

HRVATSKA Vlada osnovala je na današnjoj sjednici Vijeće za ekonomsku politku, kao svoje savjetodavno tijelo koje će se sastajati barem jednom mjesečno i raspravljati o aktualnim problemima ekonomske politike.

Za predsjednika Vijeća imenovan je Ante Babić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju.

Također je imenovano i 13 članova Vijeća za ekonomsku politiku - Martina Dalić (državna tajnica u ministarstvu financija), Gordan Jandroković (saborski zastupnik), Dubravko Radošević (savjetnik predsjednika države za gospodarstvo), Boris Vujčić (zamjenik guvernera HNB-a), Nadan Vidošević (predsjednik HGK), Stjepan Šafran (predsjednik HOK-a), Božo Prka (predsjednik Uprave Privredne banke), Darko Marinac, (predstavnik HUP-a), Vilim Ribić (predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja), Damir Novinić (predstavnika Hrvatske inicijative za konkurentnost), Zvonimir Baletić (predstavnik HAZU), Željko Lovrinčević (Ekonomski institut Zagreb) i Katarina Ott (Institut za javne financije).

Premijer Ivo Sanader istaknuo je da "Vlada, bez obzira na intenzivne vanjskopolitičke aktivnosti, ne zaboravlja na gospodarske teme, odnosno rast standarda i zapošljavanja te rast gospodarstva".

"Oni koji misle da su vanjska i unutarnja politika odvojena područja grubo se varaju", dodao je.

Premijer je najavio da će u ponedjeljak Vladino Vijeće za konkurentnost javnosti predstaviti 55 mjera za jačanje konkurentnosti.

Kako bi se osigurala primjena tih mjera sastavit će se mješoviti odbor koji će pratiti njihovo ostvarenje, rekao je predsjednik Vlade Sanader.

Pročitajte više