Vlada prati hrvatske novinare? Ministar napao Krešića zbog jedne privatne poruke

Foto: Hina

MINISTAR Tomislav Ćorić novinaru N1 Televizije nije davao odgovore na pitanja o memorandumu i Ini, a kako je Hrvoje Krešić inzistirao na odgovorima, Ćorić ga je prozvao za pisanje u zatvorenim grupama na društvenim mrežama, rekao mu je da se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

"U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete...", rekao je Ćorić.

Krešić je kasnije rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. "Očito je da prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije. Ovo je prvi put da smo tako nešto doživjeli. Vlada optužuje novinare da rade za nečije interese zato što traže odgovore na pitanja", dodao je Krešić u javljanju ispred zgrade vlade.

Što se događalo na pressici?

Krešić je pokušavao dobiti odgovor na pitanje što je financijski isplativije, slanje nafte u Rijeku ili u Mađarsku što je sasvim zbunilo Ćorića koji je prvo kazao da se ne radi o slanju nego o prodaji, a onda je u jednom trenu rekao da to nije prodaja nafte. Također, Krešić je pitao ministra za komentar činjenice da dva člana Uprave koja nisu potpisala Memorandum nisu reizabrana za te pozicije.

Ćorić se ne sjeća tko je potpisao od članova Uprave dokument i tvrdi da prema njemu nije išla komunikacija da su preostala dva člana Uprave imala nešto protiv memoranduma.

Ministar se nastavio obraćati Krešiću. "Ovo su sada neimenovani izvori pa znam slučajno da ste bili osobno nezadovoljni mojim prijedlogom članova uprave Ine, slučajno znam da tog jednog koji nije izabran poznajete osobno, čak se i prezivate isto i ne bih vodio ovaj razgovor jer ću vam samo kroz još par podataka dati..."

Krešić mu je na to odgovorio da nije nezadovoljan njegovim izborima i ne zna kako je došao do zaključka.

"Došao sam do zaključka da ste u jednoj od novinarskih grupa u kojoj komunicirate, a svi znamo novinare, kritizirali kao osoba koja se rubno bavi naftnim biznisom, kako to?" odgovorio je Ćorić.

Krešić mu odgovara: "Ovo je perfidno i ružno od vas."

Ćorić: "Pogledajte svoje poruke u grupama."

Krešić: "Vi javnosti otkrivate privatnu novinarsku komunikaciju, je li vam jasno što vi radite? Ja nisam osobno nezadovoljan, ako se vidjelo, ukažite mi na to."

Plenković odbacuje navode o praćenju novinara

Prati li vlada internu komunikaciju novinara, pitali su novinara Plenkovića. "Ma ne dolazi u obzir takva teza, nikakve primisli na takvo nešto su nemoguće. Ne dolazi u obzir, ja to najsnažnije demantiram. Nikakav uvid u nikakvu korespondenciju, kamoli novinarsku, nitko ne može imati. Nema nikakvog slušanja bilo koga", rekao je Plenković.

 

 

Pročitajte više