vlada predlaže da se u afganistan pošalje dodatnih 36 hrvatskih vojnika

Vlada je na današnjoj zatvorenoj sjednici donijela odluku o nastavku sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj misiji u Afganistanu, priopćio je danas vladin Ured za odnose s javnošću. L

Tom se odlukom predlaže Hrvatskom saboru da odobri slanje dodatnih 36 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, radi nastavka sudjelovanja u mirovnoj misiji u Afganistanu, stoji u priopćenju.

Republika Hrvatska već sudjeluje u toj mirovnoj misiji s vodom Vojne policije, koji ima 50 pripadnika, u sklopu njemačkog kontingenta.

Na današnjoj je sjednici prihvaćeno Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Rumunjske o plovidbi na unutarnjim putovima.

Imenovano je deveteročlano vladino izaslanstvo koje će sudjelovati na 5. Ministarskoj konferenciji Svjetske trgovinske organizacije, koja će se održati u Cancunu, u Meksiku, od 10. do 14. rujna.

Na konferenciju će ići Ljubo Jurčić, ministar gospodarstva, Neven Mimica, ministar za europske integracije, Olgica Spevec, pomoćnica ministra gospodarstva, Miroslav Božić, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva, Gordan Markotić, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji u Ženevi, Tatjana Tomić, načelnica u Ministarstvu gospodarstva, Ružica Gelo, načelnica u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, Božena Gajica Uzelac, viša stručna savjetnica u Ministarstvu gospodarstva, i Denis Čajo, drugi tajnik u Stalnoj misiji Republike Hrvatske u Ženevi.

Pročitajte više