Vladajući na 6 posto: "Po nekim anketama ni Predsjedništvo HDZ-a ne bi glasalo za HDZ"

PREMIJERKA Jadranka Kosor ne želi priznati da njezinom HDZ-u opasno pada rejting te ignorira rezultate anketa, kao što ignorira i prosvjednike koji na ulicama traže datum izbora.

Jučerašnja anketa GFK-a i RTL pokazala je kako HDZ podržava samo 6,6 posto građana, dok je njihov glavni rival, SDP, dobio čak 30 posto potpore. "Što se tiče nekih istraživanja, ispalo bi da ni Predsjedništvo HDZ-a neće glasovati za HDZ", danas je na svojoj turneji po po Šibeniku i Kninu kazala premijerka Kosor.

Novinare optužila da žele osuđujuću presudu za grenerale


Premijerka Kosor nije razumjela niti pitanje novinara očekuje li prosvjede u slučaju da se hrvatski generali Gotovina, Markač i Čermak 15. travnja proglase krivima na Haškom sudu. "Izgleda kao da očekujete osuđujuću presudu", kazala je novinarima Kosor te dodala da očekuju da će se na haškom suđenju pokazati "ono što je istina". "A to je da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski, da smo branili svoju zemlju i da smo imali na to pravo", rekla je Kosor.

Najavila je i sastanak vladajuće koalicije krajem ovog tjedna ili početkom sljedećeg, ali i napomenula kako je ona čvrsta i odlučna da završi pregovore, pokaže gospodarski oporavak u ovoj godini te jednako čvrsto nastavi borbu protiv korupcije. "Mi smo odlučniji nego ikada", zaključila je Kosor. Premijerku je danas otvorila radove na novim pogonima u Tvornici vijeka DIV u Kninu te radove na preuređenju i proširenju Gata Vrulje u Luci Šibenik.

Pročitajte više