Vladimir Zagorec u petak se neće pojaviti pred istražnom sutkinjom?

UMIROVLJENI general HV-a Vladimir Zagorec 9. ožujka trebao bi se pojaviti pred istražnom sutkinjom Ernom Dražančić koja je 22. veljače zakazala prvo ročište vezano uz istražni zahtjev Državnog odvjetništva koje generala tereti da je iz sefa Ministarstva obrane odnio dragulje namijenjene kupnji oružja za obranu Hrvatske, vrijedne oko 5 milijuna dolara.

Tjednik Globus, koji je prošlog tjedna objavio fotografije na kojima se vidi da se Zagorec nalazi u Beču, piše kako se osumnjičeni general u petak neće pojaviti u Zagrebu tj. na Županijskom sudu, jer će njegov odvjetnik Krešimir Krsnik zatražiti odgodu saslušanja. Kao razlog traženja odgode Krsnik bi trebao navesti svoje zdravstveno stanje, piše Globus.

Hrvatski MUP zbog toga će najvjerojatnije raspisati tjeralicu za Zagorcem koji je, piše list, u prošlosti dobio barem jednu valjanu putovnicu s lažnim imenom.

Putovnicu, koju je pod brojem 08027024 Zagorcu 1993. godine izdao MUP, a u kojoj pored njegove slike stoji ime stanovitog Franje Rudelića, general ipak više neće moći koristiti. Naime, pretpostavlja se kako će objava ovog Zagorčevog lažnog identiteta onemogućiti daljnje korištenje putne isprave.

Ipak, ako je početkom 1993., prije nego je u travnju iste godine službeno postao pomoćnik ministra za nabavku (pozicija na kojoj je zamijenio generala Ivana Čermaka) mogao dobiti putovnicu s lažnim identitetom, postavlja se pitanje posjeduje li Zagorec još poneku ispravu s lažnim identitetom pomoću koje bi mogao bez problema napustiti Austriju.

I.K.

Pročitajte više