Vladin glasnogovornik Maček o suradnji s medijima

GLASNOGOVORNIK hrvatske vlade Ratko Maček, danas je reagirajući na prigovore novinara da ne mogu pravodobno dobiti potrebne informacije u ministarstvima izjavio kako zbog takvih eventualnih poteškoća dolazi zbog spajanja pojedinih vladinih resora, te zbog toga što u mnogima od njih i ranije nisu bili ustrojeni glasnogovornički uredi koji bi bili povezani s uredom za odnose s javnošću na središnjoj razini, odnosno u Vladi RH.

S obzirom da je taj postupak u tijeku Maček je u izjavi za Hrvatski radio izrazio uvjerenje da će u vrlo kratkom vremenu i taj problem biti u potpunosti otklonjen.

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) pozvao je danas "Vladu i njezina ministarstva da napokon ustroje učinkovit sustav komuniciranja s novinarima i time s javnošću".

U HND-ovu priopćenju uz ostalo se navodi da je, iako je od konstituiranja nove vlasti prošlo više od mjesec i pol dana, sve više prigovora novinara da ne mogu dobiti prijeko potrebne pravodobne i jasne informacije iz ministarstava.

Pročitajte više