Vlasnica Nove TV i Tele2 pregovara o kupnji bugarskog teleoperatera

Screenshot: Vivacom

TELEKOMUNIKACIJSKA i medijska kompanija United grupa, vlasnica Nove TV i Tele2 Hrvatska, pregovara o kupnji vodećeg bugarskog telekomunikacijskog operatera Vivacoma, izjavila su dva upućena izvora.

Bugarski poduzetnik Spas Roussev, Vivacomov glavni dioničar, potvrdio je u srpnju da je pokrenut postupak prodaje i da je za upravitelja odabrana investicijska banka Lazard.

U to su vrijeme tržišni izvori procijenili vrijednost Vivacoma na više od 1,2 milijarde eura, uključujući neto dug od oko 600 milijuna eura.

Ponuda United grupe blizu je te vrijednosti, rekli su izvori.

Financial Times prvi je izvijestio o sporazumu United grupe i Vivacoma. U United grupi, BC Partnersu, njegovom vlasniku, i Vivacomu nisu željeli komentirati tu informaciju.

Britanski fond BC Partners zaključio je kupnju većinskog udjela u United grupi od američkog fonda KKR u ožujku ove godine.

Vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi kupila je u svibnju hrvatsku podružnicu švedske telekomunikacijske tvrtke Tele2 za 220 milijuna eura. Prošle su godine kupnjom Central European Media Enterprisesa (CME) postali vlasnici njegova hrvatskog i slovenskog portfelja, koji uključuje i Novu TV.

Pročitajte više