Vlasnik Vučićevog tabloida otišao u zatvor: "Osudila me politika"

Foto: PIXSELL/Antonio Ahel

DRAGAN Vučićević, glavni urednik i vlasnik srpskog tabloida Informer, pravomoćno je osuđen zbog vrijeđanja novinara. Umjesto plaćanja odštete od 200.000 dinara, Vučićević je odlučio ići u zatvor. "Idem u zatvor jer se neću povinuti nezakonitoj presudi. Mene je osudila politika. Ovi hejterski mediji su pisali da neću otići u zatvor, baš me zanima vidjeti što će sutra napisati", rekao je Vučićević, prenose srpski mediji. 

U zatvor ga je ispratilo nekoliko prijatelja i članova obitelji, među kojima je bio i SNS-ovac Zoran Babić. Prije samog ulaska u zatvor došlo je do manjeg incidenta kada su aktivisti Dveri Vučićeviću pružili sapun. Tada je njegov sin pokušao nasrnuti na njih, ali ga je Vučićević spriječio. 

Vučićević je u petak održao konferenciju za medije na kojoj je istaknuo da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. Štrajk će, kako je naveo, prekinuti ako mu se ispune dva zahtjeva - revizija pravomoćne osuđujuće presude i pokretanje inicijative za izmjenu Kaznenog zakona kojim bi se dekriminalizirala uvreda. 

O ovome se oglasio i predsjednik Srbije koji je rekao da je u telefonskom razgovoru molio Vučićevića da ne ide u zatvor, dodavši da mu je ponudio i platiti kaznu. 

Pročitajte više