Vlasnik zaključao zagrebačku podstanarsku obitelj u stanu

VLASNIK stana pokušao je uzeti pravdu u svoje ruke pa je odlučio promijeniti bravu na stanu jer mu podstanarska obitelj navodno nije plaćala račune, ali je na kraju uhićen zbog protupravnog oduzimanja slobode, izvijestila je danas policija.

Vlasnik stana (40) jučer je na području Susedgrada u društvu s bravarom i poslovnom suradnicom došao do svog stana i promijenio brave na ulaznim vratima dok je unutra bila 29-godišnja podstanarka s dvoje djece, u dobi od četiri i jedne godine.

Dok je policiji nepoznat bravar mijenjao bravu na ulaznim vratima, osumnjičeni vlasnik stana oštećenu je podstanarku držao za vrat kako ih ne bi ometala.

Bravar, vlasnik stana i njegova suradnica istrčali su iz stana nakon što je tamo došao 51-godišnji suprug. No, prije bijega zaključali su vrata i obitelji onemogućili izlazak iz stana.

Iako su na mjesto događaja pozvani vatrogasci, oni nisu intervenirali jer se radilo o protuprovalnim vratima. Obitelj je tako provela nekoliko sati zaključana u stanu.

Četveročlana obitelj oslobođena je tek nakon što se vlasnik stana s poslovnom suradnicom vratio natrag i otključao vrata.

No, tamo su ih dočekali policajci i odveli na policiju. Poslovna suradnica je nakon razgovora puštena dok je vlasnik stana uhićen i zadržan na kriminalističkoj obradi.

Osumnjičeni je smatrao da će policija stati na njegovu stranu i zatražiti od obitelji da mu plati račune, ali kad je shvatio da je počinio kažnjivo djelo, nije želio više govoriti, rekao je privremeni glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Pročitajte više