Voditelju narodnjačkog kluba u Trogiru godina dana zatvora zbog podvođenja maloljetnica

Ilustracija: Shutterstock

IVO S., 45-godišnji voditelj narodnjačkog kluba Monaco u Trogiru, osuđen je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu zbog podvođenja tri djevojke. Dvije su bile maloljetne.

Izrečena mu je djelomična uvjetna presuda po kojoj će morati godinu dana u zatvor. Još godinu dana zatvora neće morati služiti ako u roku kušnje od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Oduzeta mu je i pribavljena imovinska korist od 18 tisuća kuna, što je sud procijenio kao minimalnu zaradu na proviziji.

Pao na tajnim mjerama

Ivo S. branio se da djevojke nitko nije prisiljavao da se podaju mušterijama. Štoviše, naveo je kako su se i prije i poslije inkriminiranog razdoblja, od konca 2011. do sredine 2012. godine, bavile prostitucijom. One su, pak, njega teretile.

Slučaj se "zakotrljao" jer je Ivo S. bio obrađivan zbog nekih drugih kaznenih djela. Primijenjene su tajne mjere nadzora, odnosno, prisluškivanje.

Ostao na slobodi za 300 tisuća kuna jamstva

Optužba ga je teretila da je s djevojkama dogovorio pružanje seksualnih usluga za novac. Cijena je bila od 400 pa do čak dvije tisuće kuna.

Ivo S. bio je uhićen koncem lipnja 2013. godine. Po prijavi su ga teretili da je na poslu sa djevojkama "obrnuo" najmanje 75 tisuća kuna, uzimajući im pola zarade. Državno odvjetništvo tražilo je pritvor, no Ivo S. ostao je na slobodi jer je platio jamčevinu od 300 tisuća kuna. Tri mjeseca kasnije dignuta je optužnica.

Pročitajte više