Vođa revolucije u dronjcima: Nema novca za novo Lenjinovo odijelo

ZBOG velike ekonomske krize koja je zahvatila i "majku Rusiju" ove godine će slavni diktator i vođa Oktobarske revolucije Vladimir Lenjin ostati bez novog skupocjenog odijela.

Posljednji puta je Lenjin dobio novo odijelo 2003. godine, a predviđeno je da se mijenja svake tri godine. Njegovo tijelo pohranjeno je u Mauzoleju na Crvenom trgu. Ove je godine njegovo mumificirano tijelo bilo podvrgnuto biokemijskom tretmanu koje bi ga trebalo očuvati u nepromijenjenom stanju još 100 godina, piše Trud.

U posjetu Lenjinu muškarci moraju skinuti šešire te ne smiju držati ruke u džepovima

Njegova je grobnica ponovno otvorena 18. travnja, a sutra će Rusija proslaviti njegov 139 rođendan. Na ulasku u grobnicu posjetitelji moraju ostaviti svoje fotoaparate i kamere, mobitele, velike metalne predmete i pića. Muškarci moraju skinuti svoje šešire te ne smiju niti držati ruke u džepovima.

Iz Mauzoleja se bune kako im država nije dala nikakva sredstva još od 1992. godine te da se financiraju od prodaje karata i sponzora što je dovoljno za pokriti troškove mumificiranja i balzamiranja tijela. Njegova se odijela izrađuju od listera, materijala koja je on posebno volio. Ako se za vrijeme redovne obrade tijela ono ne promijeni, na njemu mogu ostati nečistoće koje mogu obezvrijediti cijeli postupak.

I.Kri.
Foto: China Daily 

Pročitajte više