Vodstvo HDZ-a na komemoraciju za Tuđmana "zaboravilo" pozvati Luku Bebića

"DOMOLJUBLJE nije izašlo iz mode. Ono je nešto oko čega se i danas trebamo čvrsto uhvatiti. Slijediti Tuđmanovo domoljublje trebala bi biti obveza svih nas", kazala je Jadranka Kosor na komemoraciji povodom 12. obljetnice smrti Franje Tuđmana.

"Bio je vizionar i državnik puno prije nego je postao prvi hrvatski predsjednik. Mnogi od nas su imali čast biti s Tuđmanom u trenucima stvaranja hrvatske države, a sada je važno da u ovom povijesnom trenutku sačuvamo jedinstvo HDZ-a. Neka nas Tuđmanovo naslijeđe, sve ono što je napravio i stvorio, dodatno obveže na čuvanje naše velike i snažne stranke", pokušala je vratiti malo domoljubnog zanosa u redove svoje stranke Kosor.

Sporno prijateljstvo sa Sanaderom?

Prije komemoracije, gotovo svi čelnici HDZ-a predvođeni Jadrankom Kosor i Miroslavom Tuđmanom na Mirogoju su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odali počast prvom hrvatskom predsjedniku. Međutim, među njima nije bilo i predsjednika hrvatskog Sabora Luke Bebića.

On je na Mirogoj došao nekih pola sata nakon službene HDZ-ove delegacije. "Možda su me zaboravili pozvati", prokomentirao je Bebić činjenicu da nije na Tuđmanov grob došao s drugim stranačkim liderima.  Toliko o pozivu Jadranke Kosor da se očuva jedinstvo u stranci.

Je li razlog za nepozivanje Bebića njegovo prijateljstvom sa Sanaderom, koji je u HDZ-u danas persona non grata, Bebić nije želio nagađati, ali je kazao da je i dalje član predsjedništva stranke i da će to i ostati dokle god je predsjednik Sabora.

Pročitajte više