Vojislav Koštunica: Vrijeme je da Srbija iza sebe ostavi iluzije o raju koji donosi EU

"SRBIJA može ostvariti napredak samo ako iza sebe ostavi iluzije o raju koji nam donosi EU", kazao je predsjednik DSS-a Vojislav Koštunica, pohvalivši činjenicu da su brojke potpore članstvu u EU među građanima Srbije u stalnom padu.

"Važno je što većina građana nije prihvatila dogmu da EU nema alternativu, koju vlast godinama pokušava nametnuti. Nema veće greške od uspostavljanja idolopokloničkog odnosa prema EU", nastavio je Koštunica.

Smatra kako je "građanima Srbije jasno da su interesi EU i NATO-a u mnogočemu suprotni nacionalnim interesima Srbije" i da se to ne može "sakriti nikakvom demagogijom i propagandom.

"Isto tako građani vide i da je ogromna kriza u mnogim državama EU, koje zbog toga potresaju snažni socijalni i politički nemiri. Zbog svega toga treba poslušati glas naroda koji poziva da je krajnje vrijeme da se Srbija okrene samoj sebi i svojim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima", prenio je Koštuničine riječi B92.

Prema istraživanju vladinog Ureda za europske integracije, za članstvo u EU sada je 46 posto građana Srbije, a njih 37 posto se tome protivi. Riječ je o najmanjoj podršci još od 2000. godine.

Pročitajte više