Vojni analitičar: Ne izvuku li Rusi vojsku u roku od 72 sata, čeka ih još gori poraz

Screenshot: Nova TV

VOJNI analitičar Ivica Mandić govorio je u studiju Dnevnika Nove TV o tome koji se koraci mogu očekivati nakon uspješne ukrajinske ofenzive.

"Nastavit će se operacija u Hersonu i ako Ruska Federacija u idućih 48 do 72 sata ne izvuče vlastitu vojsku, doživjet će gori poraz nego sad", rekao je Mandić.

"Ti ljudi otkinuti su od logističke i svake druge potpore, stalan je pritisak i u jednom trenutku doći će do situacije da se ta vojska nema čime braniti. Napad na Herson je uzrokovao premještanje ruskih trupa, koje su relativno male.

Poraz je bio neminovan", ustvrdio je Mandić te dodao kako će, ne povuku li se ruske snage s desne obale rijeke Dnjepar, uslijediti katastrofalan poraz.

"Moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora. Te snimke Moskva neće preživjeti", zaključio je analitičar.

O Putinovim prijetnjama

Na pitanje koliko je Putinova vlast stabilna nakon teškog poraza na istoku Ukrajine, Mandić je odgovorio da svaki put kad izbije jedan rat, poraz ili pobjeda su civilizacijski, ne vojni.

"Rusko društvo je dezinformirano i opskrbljeno dezinformacijama i temeljem toga se stvaraju lažne slike. Bit će da smo prvi put svjedoci na političkoj razini da predstavnici Dume potpisuju apel i jednu peticiju da se Putin smijeni. To do sada nismo vidjeli", kazao je te podsjetio i da je dosta oligarha umrlo u vrlo čudnim okolnostima.

Rusija prijeti SAD-u u slučaju isporuke projektila dužeg dometa Ukrajini. Na pitanje na koji način može ostvariti te prijetnje, vojni stručnjak je kazao kako ih ne može ni na kakav način ostvariti.

"Ako govorimo o nuklearnom ratu, on je kataklizma i pitanje je tko može ostati", naglasio je Mandić te zaključio kako je Rusija postala sredstvo kineske vanjske politike.

Pročitajte više