Vojni nadnarednik optužen da je ženu udarao i zvao je kur*om, on sve negira

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

NADNAREDNIK Hrvatske vojske, 44-godišnji M.Ć., optužen je zbog nasilja u obitelji, zlostavljanja žene i djeteta te povrede djetetovih prava. Zagrebačko tužiteljstvo za njega traži tri godine zatvora.

Prema optužnici, tereti ga se da je od kolovoza 2020. do travnja 2021. učestalo omalovažavao svoju suprugu, prema kojoj je bio i fizički nasilan.

Prijetio joj je, udarao je, branio joj je da se viđa s prijateljicama...

Psovao ju je, zvao kurvom barem jednom dnevno, govorio joj da je loša majka, unosio joj se u lice, vrijeđao joj roditelje... Hvatao ju je za ruke, udarao, branio da se viđa s prijateljicama, a u nekim prigodama ju je napadao i vrijeđao pred njihovim maloljetnim kćerima. Tereti ga se i da je suprugu jednom prigodom uhvatio za vrat jer nije htjela ići na spavanje, a dok je on nju hvatao za vrat, djeca su se držala za nju i plakala.

Nadalje, optužen je i da je suprugu, koja je od njega u međuvremenu zatražila rastavu, nazvao te joj kazao da se s tim ne slaže. Prijetio joj je i da će djecu odvesti u Austriju u koju se u međuvremenu preselio, željela ona to ili ne.

On tvrdi da joj nikada nije prijetio

"Poslat ću ti pred stan desetak ljudi, zajedno s mojim roditeljima i socijalnom službom. I svi će oni reći da se ne brineš dobro za djecu", prijetio joj je. Večernji piše da je optuženi tijekom istrage negirao ono što mu se stavlja na teret.

"Prijetnja nikada nije bila moj način komunikacije. To je neistina. Svoju sam suprugu zvao, no nisam joj prijetio, a ona me prevarila i odvela djecu od mene", branio se M.Ć. No njegova je supruga detaljno opisala kako ju je često vrijeđao, branio joj da se viđa s prijateljicama i roditeljima, kontrolirao je te fizički na nju nasrtao.

Pročitajte više