Vojnici iz 1. gardijske brigade darivali krv, desetniku Razumu ovo je bio 111. put

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PRILIKOM dobrovoljnog darivanja krvi u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia danas u Zagrebu ukupno je prikupljeno 67 doza, a desetnik, vojni specijalist Zdravko Razum dobrovoljno je darovao krv 111. put, priopćeno je iz MORH-a.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi upriličena je povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, a provedena je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba.

Desetnik, vojni specijalist Zdravko Razum iz Remontnog zavoda Zapovjedništva za potporu rekao je da već 30 godina dobrovoljno daruje krv, uvijek vođen mišlju da će tim činom nekome vrati osmijeh na lice. Kazao je također da mu je dodatna motivacija za darivanje krvi i činjenica što mu je to i potvrda da je zdrav.

"Darivanje krvi postalo mi je na neki način i stil života. Kad krene nova godina, već unaprijed znam što ću raditi u ožujku, lipnju i prosincu - dati krv", istaknuo je desetnik Razum.

Iz Ministarstva obrane poručili su da je odaziv pripadnika darivanju krvi u skladu s načelima solidarnosti i empatije. Na taj način ispunjavaju jednu od temeljnih misija Hrvatske vojske, a to je pružanje humanitarne pomoći, priopćeno je iz MORH-a.

Pročitajte više