Vozač iz pakla: Pijan i drogiran, bez vozačke prošao kroz crveno, pokupio motociklista i pobjegao!

ANTE S. iz Duća kod Omiša pravi je vozač iz pakla. Premda mlad, tek mu je 27., skupio je 20 prometnih prekršaja, a potkraj 2009. godine u Splitu je pijan i drogiran prošao kroz crveno, pokupio motociklistu i - pobjegao! Sa 1,4 promila alkohola i amfetaminom u krvi teško da je mogao primijetiti da mu je na mjestu nesreće, na križanju ulica Domovinskog rata i Dubrovačke, ostao branik Opel Astre sa - registracijom! Policija ga je pronašla pola sata kasnije u kući i privela.

S partyja za volan i - gas!

Da stvar bude gora, i da je bio sasvim trijezan, nije smio voziti, jer mu je makarska policijska postaja svega koji mjesec ranije izrekla zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci. A Anti se nije dalo čekati i hodati, već je s partyja sjeo za volan i dao gas.

Slučaj je završio na sudu, jer je maloljetni motociklist, kojeg je Ante pokupio na Yamahi X-max, zadobio teške ozljede, lom lijevog stopala.

Uhvatila ga panika pa pobjegao

Kako Ante divlja u kasni sat tog 5. prosinca 2009. vidjelo je još nekoliko vozača koji su se zaustavili na crveno svjetlo. Ante nije, već je produžio sa nekih 40 kilometara na sat. Vidio je i on da je skupio motociklistu prednjim dijelom Astre, ali se nije zaustavljao. Primijetio je, naime, u retrovizoru da se dečko dignuo pa je mislio da mu nije ništa i da mu ne treba pomoć. Uhvatila ga je panika pa se odvezao ravno kući.

Sutkinja Višnja Strinić uzela je mnogobrojne otegotne okolnosti u obzir i Anti odrezala jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci. Šest je dobio za izazivanje prometne nesreće, a još tri za bijeg s mjesta nesreće. Još mu je i zabranila upravljanje motornim vozilima "B" kategorije na godinu dana, nakon što odguli kaznu. Zabranu je Ante imao i kad je udario motociklistu, ali ga to nije spriječilo da vozi. Valjda se opametio pa neće više...

Pročitajte više