Mrtav pijan autom naletio na ženu i dijete u Zagrebu. Svi su ozlijeđeni

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PIJANI vozač koji je u organizmu imao 2.79 promila alkohola naletio je jučer u Zagrebu na pješakinju i dijete.

Vozač star 56 godina je jučer pod utjecajem alkohola i bez korištenja sigurnosnog pojasa upravljao osobnim automobilom marke VW Golf, a kretao se Vukomerečkom cestom u smjeru sjeveroistoka.

Prolaskom raskrižja s Ulicom Vukomerec, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Zabio se u stup i ogradu

Tada je izgubio nadzor nad vozilom i preko rubnog kamena sletio na meki teren s istočne strane kolnika gdje je naletio na 36-godišnji pješakinju i maloljetnu osobu koje su se kretale zelenom površinom uz istočni rub kolnika Vukomerečke ceste, da bi potom u nekontroliranom kretanju vozilom naletio na stup javne rasvjete te na metalnu ogradu.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 36-godišnja pješakinja, liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava dok su lakše ozlijeđeni maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb

S lakšim ozljedama je prošao i vozač kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, izvijestila je PU zagrebačka.
 

Pročitajte više