V.Pusić o ujedinjenju s Librom: sjedinjavanje građanskoga političkog centra

Ujedinjenje Hrvatske narodne stranke i Libre u stranku HNSLiberalni demokrati Vesna Pusić, predsjednica te stranke, ocijenila je prvim korakom prema postavljenu cilju "sjedinjavanja građanskoga političkog centra u Hrvatskoj".

"Sve je prošlo tako glatko da se pitamo što smo čekali", kazala je Vesna Pusić na večerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku, istaknuvši kako je očito" sazrjelo vrijeme da se okupe građanske opcije".

Dodala je kako je to posebno važno upravo u Slavoniji i Baranji gdje je nužan "iskorak prema transparentnoj politici i politici čistih računa". HNSLD nastavlja promicati ideju da se ujednači razvoj hrvatskih regija, rekla je i podsjetila kako upravo Slavonija ima velike mogućnosti. Posebno je važno Sveučilište "J.J. Strossmayera" u Osijeku, istaknula je i dodala da akademska zajednica treba utjecati na "profiliranje i karakter grada".

Kako je rekla, bez obzira na ishod 17. ožujka, Slavonija i Baranja trebaju iskoristiti predpristupne fondove EU-a kojima se financiraju znanstveni, ekološki, poljoprivredni i drugi projekti.

Predsjednik Regionalnog saveza HNS-a Ivan Vrdoljak, potpredsjednik HNS-a Davorin Đanić, saborski zastupnici Antun Kapraljević i Vilim Herman istaknuli su kako HNSLD ne isključuje predizborno koaliranje s drugim strankama na županijskoj razini, među ostalima sa SDP-om, LS-om i SBHS-om.

(Hina) xvsik yvkn

Pročitajte više