Vrdoljak: Ako sve stranke nastupe zajedno, MOL-u su vezane ruke

Foto: FaH

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak u intervjuu za Yammat FM kazao je kako je bivši premijer Ivo Sanader svojim svjedočenjem u arbitražnom postupku jedino mogao vraćati dug MOL-u, jer nema drugog interesa.

Što se samog postupka tiče nada se povoljnom ishodu za Hrvatsku u arbitražnom postupku u Londonu.

"Ja sam ili moj zamjenik bili na svakom arbitražnom ročištu, jer smo željeli vidjeti sadržaj, biti u toku, a s druge strane smo željeli sucima pokazati da nam je postupak bitan…. Tamo se svašta dokazivalo i dokazivalo, cijele knjige dokaza", rekao je Vrdoljak.

Govorio je i praćenjima njega te Vesne Pusić, o trzavicama među članovima Vlade te ulozi Joze Petrovića.

„Moja je ideja nacionalni konsenzus. Ako uspijete okupiti 90% hrvatske političke scene oko istog sadržaja, MOL-u su vezane ruke na leđima.“, poručio je Vrdoljak premijeru Oreškoviću te još jednom pozvao sve za jedan stol i razgovor.

Što se tiče okupljanja stranaka građanskog centra, Vrdoljak kaže kako s SDP-om nisu vezani pupčanom vrpcom te bi u tom bloku rado vidio i IDS, HSS te HSLS. O prodaji Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda kaže: „To je jednostavno izletjelo van. Nitko ozbiljan to ne može provesti, to je lapsus. A ako nije lapsus onda je poprilično velika glupost.“ 

Za lokalne izbore se nada da će promijeniti Zakon o lokalnim izborima te uvesti mogućnost preferencijalnog glasovanja, jer tako glasači glasaju za jednu osobu. Zato su već krenuli u kampanju za mjesto gradonačelnika Grada Zagreba te istaknuli Anku Mrak Taritaš.

Pročitajte više