Vrdoljak: Plenković usporava sve sustave jer u svemu želi sudjelovati

Foto: Pixsell/Marko Lukunić 

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak je u intervjuu za Lider usporedio bivšeg premijera Zorana Milanovića i aktualnog premijera Andreja Plenkovića. 
 
Kako je kazao, Plenković usporava sustave zbog toga što želi u svemu sudjelovati. Vrdoljak smatra da bi premijer trebao imati više vjere u svoje ljude.
 
"Zoran Milanović je ministrima i koalicijskim partnerima davao veliku slobodu, ali nije imao strpljenja slušati druge. Andrej Plenković je u stanju strpljivo slušati sugovornike, ali sustav je zato usporen jer premijer želi osobno sudjelovati u svim procesima. A to nitko ne može, nitko nije kapacitet da u detalje savlada svu problematiku kojom se Vlada bavi i potrebno je imati više vjere u ljude s kojima radite", kazao je Ivan Vrdoljak.
 
Podržao izbor Peruška
 
Predsjednik HNS-a je rekao i kako ta stranka podržava izbor novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška i njegove zamjenice Irene Weber. 
 
"Odgovornost ministrice Martine Dalić je za cijeli postupak. Trebamo sačekati kraj postupka, nagodbu, rezultat nagodbe, kvalitetu nagodbe. Premijer ima podršku HNS-a i mi smo prihvatili njegov prijedlog za novog izvanrednog povjerenika i njegovu zamjenicu", kazao je Vrdoljak.
 
Dodao je i da je najbitnije koncentrirati se na kvalitetu nagodbe i ispoštivanje zakonskih rokova te da su izmjene Lex Agrokora koje je predložio SDP deplasirane u zadnjim mjesecima.

Pročitajte više