Vrdoljak: Zašto mislite da sam znao tko plaća hotel djelatnicima ministarstva koji su u sedmom redu?

Screenshot: RTL

BIVŠI ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je za RTL Direkt zašto on, dok je još bio ministar, nije osnovao radnu skupinu koja bi se bavila pitanjem razdjelnika topline.

"Ja sam i ministar i čovjek, koji će pozdraviti svaku inicijativu koja će pojeftiniti toplinsku energiju u Hrvatskoj i smanjiti račune građanima", kazao je.

Na upit o putu u Dansku, na susret s tvrtkom koja se bavi upravo prodajom razdjelnika, na koji je išao i predstavnik Ministarstva gospodarstva, kaže:

"Ja nisam imao pojma o tom putovanju, taj put je bio nakon provedene javne rasprave i u vrijeme kada je taj isti zakon bio u proceduri Vlade. To znači da, ako su mislili ići na put na kojem će biti korumpirani od strane te tvrtke, onda bi to radili dok pišu zakon, a ne dok je zakon u proceduri Vlade. Neprimjereno je, apsolutno je neprimjereno da im netko plaća hotel", kazao je Vrdoljak.

Na upit zašto nije reagirao dok je bio ministar, kaže: "Zašto to radite? Zašto vi mislite da sam ja znao tko plaća neki hotel djelatnicima ministarstva koji su u sedmom redu", kaže.

Rekao je da mu je žao što prije nije radio na edukaciji upravitelja zgrada i stanara, ali da se i dalje zalaže za razdjelnike.

Pročitajte više