Vrhovni sud ukinuo 30-godišnju zatvorsku kaznu ubojici zadarskog taksista

VRHOVNI sud je danas ukinuo presudu 23-godišnjem Elvisu Šopiću koji je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva 30-godišnjeg zadarskog taksista Igora Ćustića.

Ponovno suđenje Šopiću iz Raštevića blizu Benkovca održat će se na zadarskom Županijskom sudu. Na tome sudu je u studenom prošle godine osuđen na 30-godišnju kaznu zatvora. Žalbu na presudu je stavio Šopićev odvjetnik po službenoj dužnosti Smiljan Bakočević.

U obrani tvrdio da je puška slučajno opalila

Podsjetimo, Šopića se teretilo da je 29. siječnja 2008. godine taksistu iz Murvice, Igoru Ćustiću, ispalio dva hica iz skraćene lovačke puške u glavu. Kako bi prikrio zločin, Šopić je potom zapalio taksistov BMW i tijelo u njemu.

"Uhvatio me za jaknu i ispod nje napipao kuburu i naredio mi da je izvadim. Došlo je do naguravanja i kubura je opalila, a cijev je bila okrenuta prema njemu", tvrdio je u svojoj obrani Šopić, koji je tijekom suđenja na jednom od ročišta izjavio i kako se osjeća krivim za ubojstvo, ali kako ga nije počinio na način na koji je to navedeno u optužnici koju je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo.

Pročitajte više