"Vrijeđali su me jer sam se zagrlila s curom u kafiću. Umjesto isprike, nazivaju nas lažljivicama"

NAKON izjave ravnatelja zagrebačkog Kulturno-informativnog centra Gorana Pavletića da je homofobni ispad prema lezbijskom paru u kafiću KIC-a izmišljen, Indexu se javila Dragana (25), jedna od djevojaka koje je prošlog tjedna osoblje vrijeđalo zbog zagrljaja, samo zato što je zagrljaj bio između - dvije djevojke.

> Zagreb Pride ravnatelju KIC-a: Zašto vam prisustvo pedera i lezbi stvara nelagodu?

Pavletić je danas izjavio da se homofobija njegovoj ustanovi podmeće. Njemu, tvrdi, uskoro istječe mandat, pa ni neugodnosti lezbijskog para, tvrdi, vjerojatno nisu točne, nego izmišljotina koja bi ga trebala ocrniti.

"Ne poznajem toga gospodina niti znam kad mu istječe mandat, ali želim reći što nam se točno dogodilo. Došla sam s djevojkom u KIC, naručile smo piće, sjele i zagrlile se, kad je do nas došla žena sa šanka i pitala jesmo li obje cure. Kad smo odgovorile da jesmo, rekla je da se ne smijemo grliti i da se moramo pristojno ponašati", kazala je Indexu 25-godišnja Dragana.

Na to je zaposlenicu KIC-a upitala što je nepristojno u zagrljaju, a umjesto daljnje polemike djevojke su odlučile napustiti KIC-ov kafić.

"Nisam toliko često tamo, ali osjećaj koji nam je priuštila ta žena je zbilja odvratan. Ne znam otkud tolika homofobija", navodi Dragana.

U KIC-u u trenucima incidenta nije bilo drugih gostiju, pa joj je još manje jasno kako je nastupio napad ćudoređa kod osoblja lokala kojeg i inače posjećuju gej i lezbijski parovi.

"Ma, bez veze mi je što smo ispale lažljivice. Mogli su se normalno ispričati i sve bi bilo riješeno. Ovako, odlučila sam nazvati "Rozi megafon", jer ne želim biti nezaštićena", poručila je Dragana.

Pročitajte više