Vučetić: Kad Jusup ostane bez posla, treba ga zaposliti u saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook

NEZAVISNI saborski zastupnik Marko Vučetić na Facebooku se oglasio o slučaju obrovačkog liječnika Gorana Jusupa i medicinske sestre Veronike Pecolaj. 

>>Ovi ljudi radili su kao liječnik i medicinska sestra. Kako je to uopće moguće?

>>Nazvali smo dr. Jusupa, kaže da je "medicinsku sestru" izvukao sa psihijatrije

U prvom statusu je poručio da bi se liječnika iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru trebalo zaposliti u saboru jer bi se odlično uklopili.

"Treba ih zaposliti u saboru"

“Kad liječnik iz Obrovca ostane bez koncesije, treba ga zaposliti kao liječnika u Hrvatskom saboru. Tamo će se njegov tim (on i medicinska sestra) savršeno uklopiti”, najprije je poručio Vučetić.

Potom im je posvetio još jedan status.

U drugom statusu Vučetić je na primjeru liječnika iz Obrovca pojasnio važnost slobodnog novinarstva. Dodao je i kako se na ovom primjeru vidi da je takva situacija posljedica naših izbora.

"Kad biramo, ono što izaberemo, to uistinu i dobijemo"

“Koliko je bitan glas javnosti, koliko je bitno slobodno novinarstvo vidljivo je i na primjeru obrovačkog liječnika. Opet smo imali prigodu vidjeti nemoć (pasivnost, nebrigu...) institucija koje ne djeluju, jer da djeluju, problem obrovačke ambulante ne bi trajao, ne bi se razvijao.

Institucije u kojima nisu nastanjene snage učinkovitih zakona, nisu institucije, one su upravo ono što i ta, obrovačka ambulanta jest. Ako jednom shvatimo da javne politike određuju što će se nastaniti u institucijama (zakon i briga ili običaji i političke ritualne prakse), a da o tome ovisi kako ćemo biti liječeni, koliko ćemo biti sigurni, kako ćemo biti obrazovani, onda ćemo napokon shvatiti da na izborima ne biramo one tko će nas uveseljavati, nego one čiju ćemo snagu uma i doživljaj ljudskosti pronalaziti u zakonima, institucijama, a potom i osjećati na vlastitoj koži. 
Sve se vraća. Imajmo na umu da kad biramo, ono što izaberemo, to uistinu i dobijemo. 

Našim izborima smo stvorili javno lice hrvatskog društva. Gledajmo ga sad po ambulantama, školama, sudovima, ulicama... Ako ne vidimo kako to lice nastaje, onda ćemo ga gledati i dalje. Tom licu odgovara naše kolektivno mi, a mislitelji toga lica i toga kolektivnog mi su u Saboru i Vladi”, dodao je.

Pročitajte više