Vučić: Ako treba, uspostavit ćemo "vruću liniju" Beograd - Priština

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić danas je u Davosu izjavio da su mir i stabilnost najvažniji i da je u tom smislu spreman i na uspostavljanje "vruće linije" između Beograda i Prištine.

Do izjave je došlo u trenutku kada su bilateralni odnosi između Srbije i Kosova veoma napeti.

Naglasio je i da je održao mnogo bitnih razgovora za Srbiju na Svjetskom ekonomskom forumu i istaknuo da smatra kako će se određene stvari uspjeti smiriti.

"Sve možemo, riješit ćemo. Ako treba uspostaviti "vruću liniju" Beograd - Priština, "crvenu liniju", kako god hoćete to nazvati, da bismo se mogli čuti u svakom trenutku - ja nemam ništa protiv. Dajte ljudi da napravimo sve što treba, samo da imamo mir i stabilnost", poručio je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je prekjučer na konferenciji za medije upozorio da je Priština potezima koje je poduzela povodom ponovnog otvaranja željezničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica pokazala da želi "izazvati nove sukobe na zapadnom Balkanu".

>> VIDEO Zbog ove snimke "postavljanja bombe" pod vlak za Kosovo drama u Srbiji

>> Vučić: "Bile su problem čokoladice iz Srbije, pa đuveč iz Srbije... Nismo poslali tenk nego vlak"


Vučić je tada upozorio i Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju da oružjem napadaju Srbe jer, kako je istaknuo, Srbija to neće dopustiti.

Pročitajte više